Draadloos Internet (wifi) werkt

De haven beschikt sinds vandaag een zogeheten Wifi Acces-point. Via antennes in het kraaiennest kunnen alle leden en bezoekers vanaf hun eigen computer of moderne mobiele telefoon gratis internetten. Het enige dat je nodig hebt is een code die je op computer of mobiel moet opgeven. Deze code is afgeleid van de combinatie die je voor het toegangshek gebruikt. (Het is dezelfde code als voor het hek, maar dan twee keer).

De wifi-installatie bestaat uit drie antennes: twee in de mast en één in het clubhuis. Je kunt op je computer het best de antenne kiezen die het sterkste signaal heeft. De antenne in het clubhuis heeft de naam “Clubhuis WSV OD”. Die gebruik je als je in de ark verbinding wilt maken met het internet. De andere antennes (in de mast) heten “Oostzijde WSV OD” en “Westzijde WSV OD”. Deze antennes geven bereik tot aan minimaal het einde van de steiger. Metingen geven aan dat zelfs driehonderd meter verder het bereik nog prima is.

Het kan zijn dat je binnen in je boot niet zo’n goed bereik hebt. Vooral bij stalen schepen kan de huid nogal wat signaal tegenhouden. Je moet als je te weinig signaal ontvangt, zelf zorgen voor een antenne aan boord, maar in de meeste gevallen zal dat niet nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.