Ledenlijst, boxbezetting

Wie in welke box ligt, wie de leden zijn van de vereniging, en hoe je ze kunt bereiken, dat kun je nu ook zien op de website. Onder het menu Leden vind je nu submenukeuzes voor een ledenlijst en een boxenlijst. De Ledenlijst staat op de Ledenpagina, en het Bezettingsoverzicht van de boxen staat op de Passantenpagina. (Vooral Passanten willen zien of er een plek vrij is). Zulke lijsten geven altijd een spanning tussen gebruiksgemak en privacy. Die discussie kunnen we hier wel aangaan. Wie heeft er nog een mening ergens liggen? :-)
Het handige van deze opzet is dat het boxenoverzicht door onze havenmeesters via Google Docs wordt onderhouden, en dat elke aanpassing onmiddellijk op de website te zien is. Dat geldt ook voor de ledenlijst die (ook via Google Docs) wordt onderhouden door onze secretaris.

Op dit moment is er sprake van een proef. Nog niet alle gegevens staan juist vermeld in de lijsten, en dat komt omdat ik wel al een beetje wilde laten zien hoe het eindresultaat er uit ziet. Beschouw het maar als een prototype, dat zodra Jan, Wigger en Rob de documenten in beheer krijgen in het echt goed gaat werken.

2 gedachten over “Ledenlijst, boxbezetting”

1. Hehe, ff de opzet vind ik top denk voor iedereen duidelijk , Ik hoop dat Jan en ik hier snel een invulling aan kunnen geven…
    En leden , we hebben er allemaal baat bij want immers goed bezette boxen geeft extra inkomsten voor onze clubkas..
    Dus leden Noteer Jan en mijn mail en laat jullie vakantie boot tripjes nu alvast horen….
    Wij hopen op een ieder zijn medewerking..

Wigger

2. Uiteraard werkt een box beschikbaarheidsoverzicht alleen als alle leden ook echt de moeite willen nemen om even de havenmeesters te verwittigen als ze de haven voor langer dan een week gaan verlaten en ook kunnen aangeven hoe lang men weg denkt te blijven. Het mooiste is natuurlijk als je ruim van te voren kan aangeven wannneer je de haven verlaat, zodat de havenmeesters bij een mogelijke passantenaanvraag op termijn alvast een toezegging kunnen doen of een reservering kunnen maken. Uiteraard is geen enkel systeem 100% waterdicht, maar als iedereen meewerkt, moet het in de praktijk voldoende goed kunnen werken. Bert ik wil je langs deze weg compimenten maken over de nieuwe site en de vele mogelijkheden die dit heeft. Ik weet dat je er heel veel uren per week aan besteed en daarvoor ook namens de club heel veel dank.
    Rob van der Kruk