Aanpassingen website

Dik een half jaar zijn we inmiddels met onze nieuwe website in de lucht. Wat eerst een voorzichtig experiment was, blijkt ondertussen een prima manier om met elkaar en onze gasten te communiceren. De helft van de ligplaatshouders heeft zich geregistreerd als gebruiker. Sinds 6 december vorig jaar zijn er 6.008 websitebezoeken geweest, en zijn er 19.927 pagina’s opgevraagd.
Voor een groot deel zijn die bezoeken gedaan door mensen, maar een deel gebeurt ook door computers die spam (ongevraagde rotzooi) verspreiden of proberen in te breken. Daar heb ik de website zo goed mogelijk tegen beschermd (slechts 6% van bezoeken betreft spam en 0% van die reacties is geplaatst).
Toch kan de beveiliging beter. Ik zag laatst dat een gebruiker zich had geregistreerd met een onbekende naam en een merkwaardig mailadres. Om te voorkomen dat spamrobots en grappenmakers zich (massaal) als gebruiker van onze website gaan registreren, heb ik een extra drempeltje gelegd bij de registratieprocedure.  Vanaf nu mag registreren alleen als je een geldig emailadres en een (Captcha)code invoert. Voor de leden van onze vereniging die dat nog niet gedaan hebben: als je je alsnog registreert kan het even duren voordat je toegang hebt en kunt inloggen. Bij elke nieuwe gebruiker die zich registreert is er namelijk een extra controlestap ingebouwd waarmee we willen checken of de opgegeven identiteit werkelijk klopt.
Tot die tijd kun je natuurlijk gewoon als anonieme gebruiker surfen op de website.

Als je opmerkingen hebt over de inhoud of werking van de website, aarzel niet en reageer!