Internet-pc in clubhuis

Voor alle bezoekers van de ark is er vanaf nu een pc beschikbaar waarmee je kunt internetten. Handig als je vlak voor je vertrekt nog even de laatste weersverwachting wilt inzien, of als je je webmail wilt uitlezen.
Als besturingssysteem is niet gekozen voor Windows, maar voor Ubuntu, een linux-variant. Ik wil graag kijken of dit bevalt. Groot voordeel is dat Ubuntu veel veiliger is omdat er veel minder virussen voor bestaan. Na wat gewenning is het voor eenvoudig gebruik minstens zo goed als bij voorbeeld Windows XP. Mocht het echt niet bevallen, zeg het dan hier, dan zet ik er alsnog Windows op.

Om in te loggen zet je pc en scherm aan en log je in onder de gebruiker “Gast”. Een wachtwoord is niet nodig. Op het bureaublad staat een icoontje om de browser Firefox op te starten.
We gaan er van uit dat gebruikers zelf wel kunnen bepalen hoe ze met privacy omgaan en hoe ze de spullen heel houden. Houd er rekening mee dat je de pc schoon achterlaat als je bijvoorbeeld met internetbankieren bezig bent geweest.

Voor vragen kun je bij de webmaster terecht, en voor reacties is zoals gebruikelijk hieronder plek.
Succes, en veel internetplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.