“Toen wij van Rotterdam vertrokken”

Op zondag 15 april hielden we in zeemansstijl de feestelijke opening van het vaarseizoen 2012 in onze eigen Piet Heyn. De weergoden waren ons goed gezind en ondanks de wel wat lage temperatuur en stevige bries, is het de gehele dag droog gebleven en liet zelfs de zon zich tijdens het feest regelmatig zien. De partytent was wel uit voorzorg opgezet.

Wederom hulde aan ons team Bar & Evenementen dat met inzet van velen (Jan en Corinna, Peter, Marion, Rob en anderen) een meer dan fantastisch Captainsdiner in buffetvorm presenteerde van heerlijk gemarineerde speklapjes, gehaktschotel, kapucijners, gehaktballetjes, rijst, gebakken uien, uitgebakken spekjes, kippevleugeltjes, zoet-zuur waren, vruchtjes, en nog meer lekkers, te veel om op te noemen en zelfs een ijsje toe!

De voorzitter opende rond 15:15 uur officieel de middag en daarbij ook ons vaarseizoen met een toast met een feestelijke cocktail compleet met een aardbei. Na de toast heeft de voorzitter Riekie officieel de oorkonde overhandigd welke behoort bij het lid van verdienste, welke Riekie unaniem op de ALV afgelopen januari verleend is.
Ook bedankte de voorzitter Peter Witjes en Jan en Corinna van der Snoek, die ter elfde uren in het gat gesprongen waren, i.v.m. ziekte van Jan Willem van Vliet die het captains diner zou verzorgen, maar door zijn ziek zijn helaas daartoe niet in staat was. Mede door hun inzet is alles toch nog perfect in orde gekomen en kon iedereen genieten van het heerlijke buffet.

Van de dansvloer is continue gebruik gemaakt en iedereen danste en zwierde er lustig op los. Er werd zelfs een polonaise door de gehele Piet Heyn gelopen.

Polonaise in de stijl "Toen wij van Rotterdam vertrokken"

Naast het fantastische duo “Just We” (Rob en Corrie) dat muziek van alle genres bracht, van zeemansliedjes tot swingende disco-muziek en de laatste top-40 hits, was er ook nog een optreden van Dirk Fremouw met shantyliederen en smartlappen die iedereen kon meezingen. Als verrassing trad ook onze donateur Klaas Huson nog op met een paar gezellige nummers. Uiteindelijk stopte de band pas om 18.45 uur!

We kunnen terug kijken op een meer dan geslaagde en fantastische feestelijke opening van het vaarseizoen 2012! In oktober is er weer een feestelijke afsluiting van het vaarseizoen en dan zijn er plannen voor een middag in Italiaanse sfeer, dus dat belooft ook weer een spektakel te worden.

Een mooie foto-impressie vind je op de Foto-pagina.

Rob van der Kruk, voorzitter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.