Piet Heyn naar de werf

dsc05638Op maandag 25 februari 2013 is onze verenigingsark en havenkantoor de “Piet Heyn” van zijn plekje naar de scheepswerf van Boxce te Delft gebracht. Sleep- en schippersbedrijf Piet van Bergen uit Delft heeft deze klus voor ons met de duw-/sleepboot de Attack geklaard.
Van onze vereniging gingen een paar “ouwe rotten” uit het schippersvak mee. Jan de Ruyter, Harm Zwiers, Roelof de Groot en Ad Kruiswijk voeren met de ark mee.
Alles is voorspoedig gegaan. Op de werf stond Rob van den Houten het transport op te wachten. Zodra de “Piet Heyn” aankwam bij de werf, kon deze meteen de wagens op. De ark wordt afgespoten en krijgt een vlakmeting, en zal als alles goed is daarna geconserveerd worden. Hopelijk kan de “Piet Heyn” vrijdag 1 of zaterdag 2 maart weer worden terug gebracht naar zijn vaste plek in onze haven, eveneens door Piet van Bergen. Dan kan de ark er weer een aantal jaren tegen. Onze havenmeester Jan de Vries heeft een mooie fotoreportage gemaakt vanaf het vertrek uit onze haven tot aan de aankomst op de werf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.