Trajectcontrole op Amsterdamse grachten

Vaarkrant+logo+headerDe Vaarkrant (Telegraaf) meldt op 11 februari:
Amsterdam gaat komend vaarseizoen op de rechte stukken gracht in het centrum ’trajectcontroles’ instellen om snelheidsduivels te straffen. Dat maakt grachtenbeheerder Waternet bekend. De dienst gebruikt al langer laserguns om speedboten aan te pakken, maar door de foutmarge van de laserguns komen veel schippers er bij een snelheidsovertreding zonder boete vanaf.
Vorig jaar experimenteerde Waternet al met trajectcontroles. Dat is zo goed bevallen dat de controles dit jaar weer worden ingevoerd. Op de meeste grachten is 7,5 km/u het maximum.
Bij een trajectcontrole op het water zit een ambtenaar langs de kant met een stopwatch. verderop ligt een politieboot in het water. Als een passerende schuit de afstand tussen de ambtenaar en de politieboot te snel aflegt, wordt deze gelijk aangehouden en beboet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.